Śniadanie Uncategorized

Awokado nadziewane tuńczykiem

Zdrowo , smacznie i kolorowo na talerzu . Awokado i tuńczyk .  Badania wykazały, że spożywanie awokado każdego dnia może być kluczem do utrzymania w ryzach  złego cholesterolu .  No to trzymamy zajadając się owocem awokado  , ryby i dodatkiem czerwonej papryki 
Składniki

  • 1 awokado
  • 1 puszka tuńczyka
  • ¼ szklanki pokrojonej  w kostkę czerwonej papryki
  • 1 łyżka posiekanego drobno  jalapeno
  • ¼ filiżanki z grubsza posiekanych liści kolendry
  • Kilka pokrojonych na pól zielonych oliwek
  • 1 łyżka soku z limonki
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę  . Miejsce po pestce poszerzyć , wyciągając część miąższu łyżeczką. Miąższ przełożyć do miski . Rozdrobnić widelcem . Dodać tuńczyka z puszki , posiekaną czerwoną paprykę i jalapeno . Dorzucić poszatkowaną kolendrę i oliwki . Wlać sok z limonki. Wymieszać wszystko razem .  Doprawić solą i pieprzem.Farszem wypełnić zagłębienia awokado
b.jpg

Źródło inspiracji
https://uk.pinterest.com/pin/378161699939256443/