Śniadanie Uncategorized

Babeczki z ciasta francuskiego podawane z pasta z awokado i gotowanym jajkiem

 

Babeczki z ciasta francuskiego z pasta awokado I gotowanym jajkiem

 

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • Sera feta 200 gram

Z ciasta francuskiego wyciąć 8 krążków o średnicy około 13 cm. Formę do muffinek posmarować masłem i wyłożyć krążkami z ciasta francuskiego, dociskając jego nadmiar do ścianek formy.Foremki wypełnić pokruszonym serem feta . Piec około 20-22 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Międzyczasie przygotować pesto z awokado

Składniki:

  • 1 awokado
  • 1/2 szklanki orzeszków Pini
  • ząbek czosnku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka soku z cytryny

W blenderze umieścić orzeszki Pini , dodać czosnek, natkę, szczypiorek i rozdrobnić
Dodać awokado, sok z cytryny i zmiksować

Gotowe pesto wyłożyć na wierzch każdej babeczki . Podawać z ugotowanym jajkiem na miękko

P1016982.JPG

P1016980.JPG