Drugie dania Pierś z kury

Pierś z kurczaka nadziewana brokułem

Pierś z kurczaka nadziewana brokułem. Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana masą brokułową, z dodatkiem masła i czosnku. Całość zawinięta w plastry szynki parmeńskiej. Powiem Wam, że ja zbytnia fanką tego warzywa nie jestem ale w tej wersji mogę jeść.

Ilość porcji / Servings – 2
Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins
Czas gotowania / Cook time: 30 mins
Czas całkowity / Total time: 45 mins
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

Na piers z kurczaka

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 1/2 ugotowanego brokuła
  • 2 łyżeczki miękkiego masła
  • 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 2 łyżki oliwy
  • tarta gałka muszkatołowa
  • sól (pieprz)
  • 8 plastrów szynki parmeńskiej

Sposób wykonania / Instructions:

  • Filety umyć i osyszyć. Rozbić cienko przez folię. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową
  • Ugotowanego brokuła zmiksować blenderem razem z czosnkiem i masłem . Doprawić solą i pieprzem.
  • Masę brokułową rozsmarować na mięsie. Zwinąć w roladki. Roladki zawinąć w plasterki szynki.
  • Wyjąć blaszkę z piekarnika, rozprowadzić na niej oliwę i ułożyć w tym miejscu roladki z kurczaka. Wstawić do piekarnika na około 25 minut. Pokroić na 2 – 3 cm plasterki. Podawać według uznania