Śniadanie Uncategorized

Ciemne pieczywo z pasta buraczaną , kozim serem , awokado i młodą fasolą soi

 

Jeśli znudziły się Wam standardowe kanapki to propozycja właśnie dla Was . Ciemne pieczywo z pastą buraczaną z dodatkiem fety plus wyrazisty smak koziego sera w połączeniu z maślanym awokado i fasolą soi . Ja osobiście zakochałam się w tych smakach

 

Na pastę buraczaną

  •  4 buraki
  • 200g sera feta
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka otartej skórki z cytryny
  • garść posiekanych pistacji
  • po 2 łyżki posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
  • łyżka listków tymianku
  • przyprawy: sól, pieprz

 Wykonanie:

Buraki myjemy i gotujemy  do miękkości. Po wystudzeniu obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy do buraków. Dodajemy sok i skórkę z cytryny, zieleninę, pistacje, doprawiamy do smaku wg uznania. Mieszamy

 

Dodatkowo

  • 1 awokado
  • Ser kozi w roladce
  • Młoda fasola soi
  • Sałata

Pasta na kanapki została kiedyś wykorzystana w pierogach

Pierogi z burakami i fetą

P1011658.JPG

P1011668.JPG