Czerwone jajka na trzy sposoby. Wielkanocne jajka o obłędnym kolorze. Podane w kilku wariacjach. Jedne z majonezem, na krakersach. Drugie z przyjemnym, wiosennym twarożkiem z chrzanem a trzecie podane na sałacie z mini mozarellą i rzodkiewką. Króliś ( doświadczalny ) skrzywiił sie na widok tak podanych jajek i pokicał chrupac marchewkę w kąciku swojej klateczki.
Ilość porcji / Servings – 4
Czas przygotowania / Prep. time: 25 mins
Czas gotowania / Cook time: 5 mins
12 hrs
Czas całkowity / Total time: 12 hrs 30 mins
Składniki / Ingredients:
- 8 jaj
- 500 ml soku z buraków
Sposób wykonania / Instructions:
- Jaja ugotowac na półtwardo we wodzie. Obrać ze skorupy i włożyć do słoika, zalać sokiem buraczanym i wstawić do lodówki na 12 godzin
1 wersja
Jajka podane z mixem sałat, mini mozarellą i rzodkiewką


2 wersja
Jajka podane z majonezem na krakersach


3 wersja
Jajka podane z twarożkiem z tego przepisu http://spicethingsup.pl/bialy-serek-z-chrzanem-i-rzodkiewka/


