Śniadanie

Czerwone jajka z pastą awokado

Czerwone jajka z pastą awokado to pomysł na smaczne śniadanie.  Czerwone jajka efektownie wyglądają, dzięki ugotowaniu ich w soku buraczanym. Nadziane pastą awokado. Nikomu chyba nie trzeba przypominać, że awokado jest bardzo zdrowe i korzystnie wpływa na zbyt wysoki cholesterol. 

⦁ 6 jaj
⦁ 500 ml soku z buraków

Jaja ugotowac na półtwardo we wodzie. Obrać ze skorupy i dogotować w soku buraczanym, żeby uzyskać ładny, czewrony kolor.

Pasta z awokado
Składniki:
⦁ 2 awokado
⦁ 100 gram fety
⦁ 1/2 szklanki prażonych pistacji
⦁ ząbek czosnku
⦁ 1/4pęczka natki pietruszki
⦁ 1/4 pęczka szczypiorku
⦁ sól, pieprz

Awokado obrać i rozgnieść w misce widelcem. Dodać pokruszone, prażone pisatcje, fetę .Dorzucić posiekaną pietruszke, szczypior. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Połówki jajek ozdobić pastą z awokado.