Drugie dania Dania rybne Uncategorized

Dorsz z zielonymi warzywami

 

Dorsz z zielonymi warzywami

Dorsz  

  • filet z dorsza 600g

Dorsza przepłukać w wodzie i odsączyć na papierowym ręczniku. Następnie oprószyć z obu stron solą ,pieprzem i czerwona papryka . Na patelni podgrzać ok. 3 łyżki masła klarowanego i usmażyć dorsza.

Sos wasabi

  • Pasta Wasabi
  • 400 ml mleka kokosowego

W małym rondelku zagrzać mleko koksowe , dodać pastę wasabi chwile razem pogotować

Dodatkowo

  • Fasolka szparagowa
  • Szparagi
  • Zielona fasola soi
  • Watercress
  • Puder pistacjowy

Dorsza podawać z sosem wasabi, ugotowana fasolka szparagowa,  szparagami oraz zielona fasola soi i watercress. Posypać z pistacjowym pudrem

P1017697.JPG

P1017702.JPG