Breakfast

Dyniowy koktajl

Dyniowy koktaj. Jak coś jest zdrowe, to ja przez skórę czuję, że kochać to my się raczej nie będziemy, bo te zdrowe często mnie gryzie w zęby i jakoś tak średnio podniecająco mi smakuje. Zjeść…zjem, co by z głodu nie umrzeć ale smakowo to sporo z tych zdrowych to mi nie powoduje przyspieszonego bicia serca. No ale tym razem to zdrowe odpukać w niemalowane było smaczniutkie i nawet już kilka razy zrobiłam powtórke z tego zdrowego, bo przypadło mi do gustu. Dyńka, pomarańcz, banan plus mleko kokosowe i dodatek imbiru oraz cynamonu. Takie zdrowe to ja mogę spozywać, nie mam nic przeciwko. A teraz jakieś oklaski, bo ja taka dzielna dziewczynka i zdrowe jadłam a mogłam jajko sadzone, bekonik i tościk…No brawo Ja.

Ilość porcji / Servings – 2
Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins
Czas całkowity / Total time: 15 mins
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

  • 200 g purée upieczonej dyni ( może być tez z puszki
  • )
  • 1/2 obranego banana
  • 1/2 szklanki soku z pomarańczy
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 i 1/2 łyżki syropu klonowego (lub brązowego cukru)
  • 250 ml mleka kokosowego

Sposób wykonania / Instructions:

  • Wszystkie składniki umieścić w kielichu miksera stojącego i miksować przez ok. 1 – 2 minuty na gładki koktajl. Jak koktajl będzie za gesty można dodać mleka