Main dishes

Pasta kanapkowa z fasoli

Pasta kanapkowa z fasoli. Smaczne smarowidło na kanapki z białej fasoli z doatkiem podsmażonej cebuli, ogórka kiszonego oraz musztardy. Do tego przyprawy i mamy naprawdę smaczną pastę kanapkową.

Ilość porcji / Servings – 8
Czas przygotowania / Prep. time: 30 mins
Czas gotowania / Cook time: 1 hr
Czas całkowity / Total time: 1 hr 30 mins
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

  • 1,5 szklanki ugotowanej fasoli Jas
  • 1 ogórek kiszony
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • pieprz
  • sól
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • 1 cebula pokrojona w kosteczkę
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Sposób wykonania / Instructions:

  • Fasolę ugotować według instrukcji na opakowaniu lub użyc puszkowej. W tym drugim przypadku odsączyć płyn.
  • Cebulę podsamżyć na złocisty kolor. Pod koniec smażenia, dodać łyżeczkę papryki wędzonej.
  • Fasolę, musztardę i ogórka zmiksowac na gładką masę. Doprawic do smaku solą i pieprzem. Dodać cebule i dobrze wymieszac.