Pasta rybna w awokado. Super smaczna, pimidorowa pasta z tuńczyka poleca sie na śniadanie. Intensywna w smaku i dobrze przyprawiona świetnie też się sprawdzi na kromce świeżego chleba,
Ilość porcji / Servings – 4
Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins
Czas całkowity / Total time: 15 mins
Składniki / Ingredients:
Pomidorowa pasta z tuńczyka
- 1 puszka tuńczyka w oleju (ok 160 g, odsączonego)
- 4 suszone pomidory w oleju (odsączone)
- 2 łyżeczki pasty tagine (jesli nie macie moze być koncentrat pomidorowy)
- 1 łyżeczka suszonego lubczyku
- świeżo mielony pieprz
- Dodatkowo
- awokado
- cytryna
Sposób wykonania / Instructions:
Pomidorowa pasta z tuńczyka
- Wszystkie składniki umieścić w misce, rozdrabnić przy pomocy blendera na gładką masę. Doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie odrobiną soli
- Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę. Środek wydrążyć łyżeczką, żeby powiększyć miejsce na pastę rybną. W środek nałożyć pastę rybnę. Podawać z ulubionym pieczywem


