Fritatta z kozim serem i pomidorami. Kolorowa fritatta z dodatkiem kremowego koziego serka, pomidorków koktajlowych, smietany i sera parmezan.
Ilość porcji / Servings – 2
Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins
Czas gotowania / Cook time: 45 mins
Czas całkowity / Total time: 1 hr
Składniki / Ingredients:
- 1 łyżka masła
- 1 por pokrojony w kostke
- 5 jaj
- 200 ml kwaśnej gęstej śmietany 12%
- 4 łyzki tartego sera parmezan
- 100 g roladki koziej
- garśckolorowych (koktajlowych pomidorów przekrojonych na pół)
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
Sposób wykonania / Instructions:
- Na patelni roztopić masło, dodać pora, posolić i smażyć przez około 3 – 4 minuty, aż por zmięknie i zeszkli się.
- Do miski wbić jajka, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, roztrzepać widelcem. Dodać wystudzonego pora, smietanę i ser parmezan. Doprawic do smaku solą i pieprzem. Wylac do tortownicy o średnicy ok 18 cm. Na wierzchu ułozyc pomidory i plastry koziego serka. Wstawić do piekarnika i piec przez ok 30 min aż masa będzie ścieta


