Drugie dania

Indyk z ziołowym, serowym nadzieniem w panierce

Indyk z ziołowym, serowym nadzieniem w panierce. Pyszny, aromatyczny indyk a to za sprawa nadzienia, dzięki któremu jest soczysty i je sie go z przyjemnością. Podawany z ziemniakami, szparagami i marchewką.

Ilość porcji / Servings – 2
Czas przygotowania / Prep. time: 10 mins
Czas gotowania / Cook time: 30 mins
Czas całkowity / Total time: 40 mins
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

Na roladki

  • 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • ½ cytryny – sok
  • 15 g świeżej (poszatkowanej pietruszki)
  • 150 g miękkiego (sera koziego)
  • 4 kawałki piersi z indyka
  • 2 jajka lekko ubite
  • 30 g maki
  • 80 g bułki tartej
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sol
  • pieprz

Sposób wykonania / Instructions:

Na roladki

  • W miseczce wymieszać kozi ser, czosnek, cytrynę i pietruszkę. Podzielić na 4 części i rozprowadzić na folii aluminiowej. Zwinąć ciasno w roladki i włożyć na godzinę do zamrażalnika.
  • Rozbić plastry z indyka. Ułożyć na każdym zamrożona roladkę serowa. Zwinąć ciasno. Następnie panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Rozgrzać olej i smażyć roladki na złoty kolor z każdej ze stron. Poprzecinać na pół.
  • Podawać z ziemniakami, marchewkami i szparagami.