Śniadanie Drugie dania Dania mięsne Uncategorized

Jajka po szkocku

 

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 6 jajek
  • Bułka tarta
  • Majeranek
  • Bazylia
  • Papryka słodka mielona
  • Czosnek granulowany
  • 300 ml oleju
  • Sól morska
  • Pieprz czarny

 

Przygotowanie:

Jajka ugotowane na miękko obrać ze skorupek. Mięso doprawić  przyprawami . Wymieszać  . Rozgrzać dużą ilość oleju w głębokim garnku. Bułkę tartą wsypać  do osobnej miski. Z mięsa zrobić kulkę wielkości jajka, rozpłaszczyć  na dłoni. Na mięsie ułożyć  jajko i zawinąć  szczelnie formując kulę. Obtaczać kulki w bułce tartej .Delikatnie wkładać  jajka na głęboki olej. Smażyć  około 7 minut. Po upływie tego czasu, wyjąć  jajka na papierowy ręcznik , aby obciekł tłuszcz.

 

P1017318.JPG

P1017322.JPG