Drugie dania Dania bezmięsne Uncategorized

Kotlety brokułowe

 

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 1 opakowanie wędzonego tofu
  • 1 opakowanie sera camembert
  • 2 jajka
  • 2 łyżki otrąb
  • ząbek czosnku
  • bazylia, oregano, sól, pieprz

Brokuła ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, zmiksować w blenderze ale nie na gładką papkę. Zostawić większe kawałki. Ostudzonego brokuła połączyć z pokrojonym  w kostkę tofu oraz serem camembert. Dodać  jajko i otręby. Wymieszać. Formować kotlety. Układać porcjami na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut

 

U mnie kotlety podawane z pure z groszku i awokado

2.jpg

3.jpg

źródło inspiracji

Kotlety brokułowe podawane z sałatką ze słodkich ziemniaków