Drugie dania Uncategorized Zupy

Krem z kalafiora I jarmużu podawany z warzywnymi chipsami – Cauliflower-Kale Soup with vegetable crisps ( English version below )

Pyszna , kremowa zupa z kalafiora i jarmużu . Rozgrzewający imbir  i dodatek chrupkich warzywnych chipsów . Przyjemna zupa na chłodne , jesienne dni . Przy tym mega zdrowo

Składniki:

  • 1 duży kalafior, pokrojony na różyczki
  • 80 ml oliwy
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
  • 1 duży pęczek jarmużu, łodygi usunięte, rozdarty na liście
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 2 łodygi selera pokrojone w kostkę
  • 3 ząbki czosnku
  • Imbir
  • 75 l warzywnego bulionu
  • Zielona fasola soi i chipsy warzywne do dekoracji

Sposób wykonania  :
Nagrzać piekarnik (230 ° C).

W dużej misce umieścić  kalafior . Polać oliwą . Doprawić solą i pieprzem. Umieścić na blasze. Wstawić piekarnika i piec, co jakiś czas mieszając, aż kalafior zmięknie, a brzegi będą rumiane i chrupiące  (około 22 minut)

W garnku  na średnim ogniu podgrzać oliwę. Dodać cebulę i seler i posmażyć, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, około 8 minut. Dodać czosnek i dusić z resztą, stale mieszając, przez 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać kalafior i bulion, zwiększyć temperaturę do średnio-wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez 10 minut. Dodać jarmuż, zwiększyć ogień do średniego i gotować bez przykrycia przez kilka minut .

Całość zblendować na gładkie pure . Doprawić imbirem . Podawać z warzywnymi chipsami i zieloną fasolą soi

English version

Ingredients:

  • 1 large head cauliflower, trimmed and cut into florets
  • 5 Tbs. (3 fl. oz./80 ml) olive oil
  • Kosher salt and freshly ground pepper, to taste
  • 1 large bunch curly kale, stems removed, leaves torn into
    1-inch (2.5-cm) pieces
  • 1 yellow onion, diced
  • 2 celery stalks, diced
  • 3 garlic cloves, minced
  • 7 cups (56 fl. oz./1.75 l) chicken or vegetable broth
  • 1/3 cup (1 3/4 oz./50 g) edamame beans and vegetable crisps for decoration

 

Directions:

Preheat an oven to 450°F (230°C).

In a large bowl, toss the cauliflower with 2 Tbs. of the olive oil and season with salt and pepper. Place on a baking sheet. Transfer to the oven and roast, stirring occasionally, until the cauliflower is tender and the edges are browned and crisp, about 22 minutes. Reduce the oven to 300°F (150°C).

Meanwhile, in a saucepan , warm the remaining 2 Tbs. olive oil. Add the onion and celery and cook, stirring occasionally, until tender, about 8 minutes. Add the garlic and cook, stirring constantly, for 1 minute. Season with salt and pepper. Add the cauliflower and broth, increase the heat to medium-high and bring to a simmer. Reduce the heat to medium-low, cover and cook for 10 minutes. Stir in the kale, increase the heat to medium and cook, uncovered, for 10 minutes.

Puree the soup in blender until smooth. Return the soup to the pot and adjust the seasonings with salt , pepper and ginger . Ladle the soup into individual bowls. Top with the vegetable crisps and edamame beans. Serves 6 to 8.

P1012174.JPG

źródło inspiracji

http://www.williams-sonoma.com/recipe/cauliflower-kale-soup.html