Drugie dania

Łosoś w sosie buraczkowym

Łosoś w sosie buraczkowym. Delikatne mięso z łososia podane z sosem buraczkowym, któremu ostrości nadaje odrobina chrzanu. Do tego mamy perłowy kuskus. Danie szybkie w przygotowaniu i do tego te kolory

Ilość porcji / Servings – 2
Czas przygotowania / Prep. time: 30 mins
Czas całkowity / Total time: 30 mins
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

Na sos buraczkowy

  • 150 ml słodkiej smietanki do sosów
  • ok 100 g ugotowanego buraka
  • 300 ml soku z buraka
  • sól (pieprz)
  • 2 łyżeczki chrzanu (ostrego)

Na łososia

  • 400 g filetu z łososia
  • sól
  • pieprz
  • sok z 1 cytryny

Sposób wykonania / Instructions:

Na sos buraczkowy

  • Wszystkie składniki umieścic w blenderze i zmiksowac na gładką masę.
  • Przed podaniem podgrzać

Na łososia

  • Łososia opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, skropić odrobiną soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Grilować na rozgrzanej patelni po ok. 4-5 minut z każdej strony.

No Comments Found

Zostaw komentarz

Recipe Rating