Drugie dania Dania rybne Uncategorized

Łosoś z piekarnika z sałatką z awokado

 

 

Na łososia 

⦁ 200 gram łososia
⦁ sól
⦁ pieprz
⦁ cytryna
⦁ rozmaryn
Łososia umyć, osuszyć i doprawić solą, pieprzem, rozmarynem. Skropić cytryną . Na pergaminie ułożyć łososia piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni około 15-20 minut.

Sałatka
⦁ 1 awokado
⦁ 1 ogórek
⦁ seler naciowy
⦁ 1 mango
⦁ pokruszone pistacje
⦁ świeża kolendra
⦁ sól
⦁ pieprz
⦁ olej
⦁ cytryna
⦁ miód

Awokado, ogórek, seler naciowy i mango pokroić w kostkę. W miseczce wymieszać opcjonalnie miód, oliwę, cytrynę. Wymieszać. Całość połączyć z sałatką. Doprawić solą i pieprzem. Dodać świeżą kolendrę. U mnie łosoś podawany z waflami dyniowymi.

P1012958.JPG

P1012965.JPG