Bez kategorii

Pasta z makreli z batatami

Pasta z makreli z batatami. Smaczna, rybna pasta z dodatkiem słodkich ziemniaków, suszonych pomidorów i musztardy. Fajna propozycja na kanapki. Najlepiej smakuje z domowej roboty chlebem, który często gości u mnie w domu. Polecam

Pasta z makreli z batatami
Ilość porcji / Servings – 4
Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins
Czas gotowania / Cook time: 30 mins
Czas całkowity / Total time: 45 mins
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

Składniki

  • 1 makrela bez skóry i bez ości
  • 1 słodki ziemniak upieczony w piekarniku bez ości
  • 6 sztuk suszonych pomidorów z zalewy pokrojonych w kostkę
  • 1 łyzka ziarnistej musztardy
  • pęczek drobno posiekanej naci pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania / Instructions:

Instrukcje

  • Makrele i batata zblendować. Można też rozdrobnić widelcem. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Podawać ze świeżym pieczywem.

źródło inspiracji https://www.pod-okapnikiem.com/przepisy-kulinarne/pasty-kanapkowe/pasta-z-batatow-i-makreli