Drugie dania

Makaron ryżowy z warzywami i łososiem

Makaron ryżowy z warzywami i łososiem. Taki obiad na szybko, ale niezwykle kolorowy i smaczny. Makaron połączony z sosem sojowym i podsmażony z brokułem, pomidorkami koktajlowymi, groszkiem cukrowym i fasolką szparagową. Podany z podwędzanym łososiem

Ilość porcji / Servings – 2
Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins
Czas gotowania / Cook time: 30 mins
Czas całkowity / Total time: 45 mins
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

  • 200 g cienkiego makaronu ryżowego juz gotowego
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 3-4 ząbki czosnku przeciśniete przez praske
  • 1/4 główki brokuła
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 100 g groszku cukrowego
  • 100 g ugotowanej fasoli szparagowej
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka gęstego (słodkiego sosu sojowego)
  • 2 łyżki oleju rzepakowego – rafinowanego
  • szczypta czarnego pieprzu
  • 1 papryczka chilli lub szczypta płatów chilli – opcjonalnie
  • 2 kawałki podwędzanego łososia

Sposób wykonania / Instructions:

  • Na patelnię wlac olej. Następnie na rozgrzany tłuszcz wrzucić warzywa. Podsmazyc przez kilka minut. Do podsmazonych warzyw
  • dodać sosy sojowe oraz wodę a na koniec makaron. Dobrze wymieszać i dusic razem kilka minut. Pod koniec dodać rozdrobnionego łososia