Pasta awokado, jajko, rzodkiewka. Mnie gdzieś z awokado jest średnio po drodze i nijak do mnie przemawiają argumenty, że zdrowe. Zrobiłam więc pastę kanapkową z awokado, jakiem, spora ilością rzodkiewki i naci pietruszki z dodatkiem majonezu. W takiej postaci zjadłam z przyjemnością. Szybka w przygotowaniu i wymiata z własnej roboty chlebem.
Ilość porcji / Servings – 4
Czas przygotowania / Prep. time: 10 mins
Czas gotowania / Cook time: 20 mins
Czas całkowity / Total time: 30 mins
Składniki / Ingredients:
- 4 ugotowane jajka pokrojone w kostkę
- 1/2 małego ząbka czosnku dorbno posiekanego
- 2 dojrzałe awokado pokrojone w kostkę
- 1/2 pęczka rzodkiewki pokrojonego w talarki
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 3 łyżki posiekanej naci pietruszki
- 4 łyżeczki majonezu
Sposób wykonania / Instructions:
- Wszystkie składniki umieścic w misce i dokładnie wymieszać


