Śniadanie

Pasta awokado, jajko, rzodkiewka

Pasta awokado, jajko, rzodkiewka. Mnie gdzieś z awokado jest średnio po drodze i nijak do mnie przemawiają argumenty, że zdrowe. Zrobiłam więc pastę kanapkową z awokado, jakiem, spora ilością rzodkiewki i naci pietruszki z dodatkiem majonezu. W takiej postaci zjadłam z przyjemnością. Szybka w przygotowaniu i wymiata z własnej roboty chlebem.

Ilość porcji / Servings – 4
Czas przygotowania / Prep. time: 10 mins
Czas gotowania / Cook time: 20 mins
Czas całkowity / Total time: 30 mins
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

  • 4 ugotowane jajka pokrojone w kostkę
  • 1/2 małego ząbka czosnku dorbno posiekanego
  • 2 dojrzałe awokado pokrojone w kostkę
  • 1/2 pęczka rzodkiewki pokrojonego w talarki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • 3 łyżki posiekanej naci pietruszki
  • 4 łyżeczki majonezu

Sposób wykonania / Instructions:

  • Wszystkie składniki umieścic w misce i dokładnie wymieszać