Pasta kanapkowa z fasoli. Smaczne smarowidło na kanapki z białej fasoli z doatkiem podsmażonej cebuli, ogórka kiszonego oraz musztardy. Do tego przyprawy i mamy naprawdę smaczną pastę kanapkową.
Ilość porcji / Servings – 8
Czas przygotowania / Prep. time: 30 mins
Czas gotowania / Cook time: 1 hr
Czas całkowity / Total time: 1 hr 30 mins
Składniki / Ingredients:
- 1,5 szklanki ugotowanej fasoli Jas
- 1 ogórek kiszony
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
- pieprz
- sól
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- 1 cebula pokrojona w kosteczkę
- 2 łyżki oleju rzepakowego
Sposób wykonania / Instructions:
- Fasolę ugotować według instrukcji na opakowaniu lub użyc puszkowej. W tym drugim przypadku odsączyć płyn.
- Cebulę podsamżyć na złocisty kolor. Pod koniec smażenia, dodać łyżeczkę papryki wędzonej.
- Fasolę, musztardę i ogórka zmiksowac na gładką masę. Doprawic do smaku solą i pieprzem. Dodać cebule i dobrze wymieszac.




