Śniadanie Uncategorized

Pasta kanapkowa z pieczonej papryki z serem feta

 

Składniki:
⦁ 4 średnie czerwone papryki
⦁ 1 papryczka chilli
⦁ 150 g sera feta
⦁ 5 suszonych pomidorów
⦁ 1 ząbek czosnku
⦁ 1 łyżeczka pasty tagine
Przygotowanie:
Upiec papryki upieczenia czerwonych papryk i papryki chilli. Nagrzać piekarnik do 190 stopni C z opcją gril. Papryki przekroić na pół i ułożyć na blasze skórą do góry. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 30 min., aż skóra papryk pokryje się czarnymi plamami.
Wyjąć z piekarnika, przykryć folią spożywczą i odstaw na 10 min. Po tym czasie zdjąć folię. Z ostudzonej papryki zdjąć skórę oraz usunąć gniazda nasienne. Z papryki chilli usunąć jedynie gniazdo nasienne
Włożyć papryki do blendera, dodać pokruszoną fetę, czosnek i suszone pomidory oraz łyżeczkę pasty tagine . Zmiksować na pastę.

P1011206.JPG

P1011209.JPG