Śniadanie

Pasta rybna w awokado

Pasta rybna w awokado. Super smaczna, pimidorowa pasta z tuńczyka poleca sie na śniadanie. Intensywna w smaku i dobrze przyprawiona świetnie też się sprawdzi na kromce świeżego chleba,

Ilość porcji / Servings – 4
Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins
Czas całkowity / Total time: 15 mins
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

Pomidorowa pasta z tuńczyka

  • 1 puszka tuńczyka w oleju (ok 160 g, odsączonego)
  • 4 suszone pomidory w oleju (odsączone)
  • 2 łyżeczki pasty tagine (jesli nie macie moze być koncentrat pomidorowy)
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • świeżo mielony pieprz
  • Dodatkowo
  • awokado
  • cytryna

Sposób wykonania / Instructions:

Pomidorowa pasta z tuńczyka

  • Wszystkie składniki umieścić w misce, rozdrabnić przy pomocy blendera na gładką masę. Doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie odrobiną soli
  • Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę. Środek wydrążyć łyżeczką, żeby powiększyć miejsce na pastę rybną. W środek nałożyć pastę rybnę. Podawać z ulubionym pieczywem