Drugie dania

Makaron z jarmużem, fasolą canelinni, szparagami i tunczykiem

Makaron z jarmużem, fasolą canelinni, szparagami i tuńczykiem to ekspresowy pomysł na wykorzystanie tego co, zalega w szafkach. Wszystko wrzucone na patelnie, dobrze przyprawione i w ciągu kilkunastu minut gotowe do podania. Przejrzycie Wasze szafki, może ich zawartość również Was zainspiruje do jakiegoś smacznego i szybkiego posiłku.

Ilość porcji / Servings – 2
Czas przygotowania / Prep. time: 5 mins
Czas gotowania / Cook time: 25 mins
Czas całkowity / Total time: 30 mins
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

  • 100 gr ugotowanego makaronu
  • garść podgotowanego jarmuzu
  • 100 gr ugotowanej fasoli canellini
  • pęczek ugotowanych szparagów
  • 1 puszka tuńczyka (160 gr)
  • 1 łyzka oleju
  • Przyprawy do smaku :
  • kolendra
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • tymianek

Sposób wykonania / Instructions:

  • Na rozgrzanej patelni umiescic makaron i jarmuz. Chwilę razem podsmażyć. Dodac fasolę. Wymieszac . Dodac przyprawy. Nastepnie dorzucic pokrojone na kawałki szparagi.Chwile razem wszystko smażyc. Pod koniec dodac tuńczyka i delikatnie wymieszać.