Śniadanie Uncategorized

Pasta z makreli, jajek i ogórków korniszonych

Coraz częściej w naszym domu staramy się nie jeść sklepowej wędliny . Wprowadzamy do naszego jadłospisu więcej ryb . Dziś klasyka jeśli chodzi o pastę rybną na kanapki . Makrela wędzona w roli głównej .
Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 /4 pora
  • 3 jajka
  • Szczypior
  • Koper
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Ugotować jajka na twardo . Rybę obrać ze skóry .Usunąć ości . Pora i ogórki  konserwowe drobno posiekać . Do naczynia włożyć makrelę , ugotowane i obrane jajka. Rozdrobnić widelcem . Dodać  ogórki i pora. Dorzucić pokrojony szczypior i koper . Dodać majonez i jogurt . Doprawić solą i pieprzem
P1013413 a.jpg
P1013406 a.jpg