Ciasta Bez kategorii

Gruszki nadziewane czekoladą na cieście francuskim

Gruszki nadziewane czekoladą na cieście francuskim. Pyszny deser, gotowy do zjedzenia w niecałe 30 minut. Chrupiace ciasto francuskie, delikatna gruszka i rozpływające sie czekoladowe wnetrze. Czego chcieć więcej?

Czas przygotowania / Prep. time: 30 mins
Czas gotowania / Cook time: 30 mins
Czas całkowity / Total time: 1 hr
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

  • 3 gruszki obrane ze skóry (wydrążone i przekrojone na pół)
  • 6 czekoladowych kulek Lindt
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • sok z cytryny
  • brązowy cukier opcjonalnie

Sposób wykonania / Instructions:

  • Wierzch gruszek ponacinać nożem. W środek każdej połówki włożycczekoladową kulkę. Ułożyć na cieście francuskim i wyciąć na nim kształt gruszki. Wierch gruszek skropić sokiem z cytryny i posypać brązowym cukrem. Piec w temp.180 C około 15 min. Najlepiej smakują na gorąco, podane z lodami