Drugie dania Dania mięsne Pierś z kury

Pierś z kurczaka z sałatką ziemniaczaną

Pierś z kurczaka z sałatką ziemniaczaną. Danie z tych mało skomplikowanych do przygotowania. Nie jest tez zbyt drogie. Pierś marynowana w sosie tangy yakisoba podana z sałatką z ziemniaków, jabłka, awokado , pora i selera naciowego wykończonej majonezem i musztardą.

Ilość porcji / Servings – 2
Czas przygotowania / Prep. time: 10 mins
Czas gotowania / Cook time: 40 mins
Czas całkowity / Total time: 50 mins
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

Na sałatkę ziemniaczaną

  • 6 małych ugotowanych ziemniaków w mundurkach
  • 1 jabłko pokrojone w kostkę
  • 2 łodygi selera naciowego pokrojonego w kostke
  • 1 awokado pokrojone w kostkę
  • 1/4 pora drobno pokrojonego
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • musztarda gruboziarnista

Na pierś z kurczaka :

  • 2 piersi z kurczaka
  • 4 łyżki Tangy yakisoba sos

Sposób wykonania / Instructions:

Na pierś z kurczaka :

  • Piersi z kury umyć , osuszyć .Doprawić przyprawami . Natrzeć sosem tangy yakisoba . Odstawić do zamarynowania na około 1 godzinę
  • Piekarnik nagrzać do 180 C . W naczyniu żaroodpornym umieścić filety razem z marynatą i piec około 25 min , międzyczasie przewracając na drugą stronę.

Na sałatkę ziemniaczaną

  • Ziemniaki pokroić w ćwiartki, jabłko w plasterki, seler w kostkę. Awokado pokroić w kostkę, pora w talarki. Doprawić solą i pieprzem. Do smaku dodać majonez i musztardę.
  • Sałatkę podawać z piersią z kury. U mnie dodatkowo bataty