Ciasta

Blondie z pistacjami i malinami

Blondie z pistacjami i malinami. Blondie to taka biała odmiana brownie. Zamiast ciemnej, biała czekolada. Wilgotne ciasto. Szybkie w przygotowaniu. Nafaszerowane orzechami pistacji i kwaskowymi malinami. Słodkie i uzależniające. Idealne do gorzkiej kawy

Ilość porcji / Servings – 12
Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins
Czas gotowania / Cook time: 35 mins
Czas całkowity / Total time: 50 mins
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

  • 200 g miękkiego masła
  • 400 g białej czekolady Lindt pokruszonej
  • 220 g drobnego cukru
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu waniliowego
  • 300 g mąki pszennej
  • 100 g mąki pszennej samorosnącej (https://www.mojewypieki.com/post/produkty-do-wypiekow-w-uk)
  • 180 g pistacji
  • 200 g malin

Sposób wykonania / Instructions:

  • Nagrzać piekarnik do 150 ° C. Blachę o wymiarach 27,5 × 13 × 3,5 cm wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować masłem
  • Umieścić masło i białą czekoladę w szklanej misce i rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • W misie miksera umieścić cukier, jajka i wanilię. Ubić. Dodać przesianą mąkę. Na koniec dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem i pistacje.
  • Wylać masę do przygotowanej blachy. Na wierzchu rozłożyć maliny. Piec przez ok 35 minut
  • Odstawić do wystygnięcia i pokroić na 12 kawałków.

źródło inspiracji: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2018/may/27/michele-curtiss-pistachio-white-chocolate-and-raspberry-blondies-recipe