Drugie dania

Roladki drobiowe z papryką

Roladki drobiowe z papryką. Smaczny i szybki obiad poleca się na obiad. Roladki z piersi z kurczaka nadziewane papryką, podane z ziemniaczanym puree, ajvarem i lekką sałatką z papryki, pomidora i naci pietruszki

Ilość porcji / Servings – 2
Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins
Czas gotowania / Cook time: 45 mins
Czas całkowity / Total time: 1 hr
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

  • 2 średniej wielkości piersi z kurczaka rozbite na cienkie filety
  • 1 duża czerwona papryka pokrojonna w paski
  • sól
  • pieprz
  • szczypta słodkiej papryki w proszku
  • szczypta kurkumy
  • olej rezpakowy do obsmażenia mięsa

Sposób wykonania / Instructions:

  • Każdy kawałek mięsa doprawić solą, pieprzem, słodka papryka i kurkuma. Na wierzchu ułożyć plasterki papryki. Zwinąć ciasno w roladki. Obsmażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec przez około 30 min.
  • Podawać według uznania. Ja podałam z ziemniaczanym puree, ajvarem i sałatką z pomidora, papryki i naci pietruszki