Drugie dania

Sałatka z bobem, figami i krewetkami – Broad bean, fig and prawn salad

Sałatka z bobem, figami i krewetkami. Szybka w przygotowaniu, aromatyczna sałatka  z chrupiącą sałatą, bobem , figami. Podana z krewetkami i polana sosem serowym.

 

250 gram krewetek

⦁ sałata

⦁ 100 gram ugotowanego obranego ze skóry bobu

⦁ 4 figi

⦁ garśc pokruszonych pistacji

⦁ garść czarnych oliwek

⦁ 1 awokado

⦁ 100 gram sera plesniowego

⦁ 50 ml śmietanki 30 %

⦁ pieprz

W małym rondelku rozpuścić śmietankę i połowę sera, uważając żeby nie przypalić. Odstawić do ostygnięcia. Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Dodać bób, pokrojone na połówki figi, awokado pokrojone na ćwiartki i oliwki. Wymieszać z pokruszonym serem pleśniowym. Podawać ze smażonymi na maśle krewetkami. Sałatę polać sosem serowym. Doprawić pieprzem

 

ENGLISH VERSION

⦁ 250 grams of prawns

⦁ 2 tbsp butter

⦁ 1 tsp vegetable oil

⦁ rock salt

⦁ 2 cloves garlic, crushed

⦁ lettuce coarsely chopped

⦁ 100 grams of boiled peeled broad beans

⦁ 4 figs cut into quarters

⦁ a handful of crushed pistachios

⦁ a handful of black olives

⦁ 1 avocado sliced

⦁ 100 grams of blue cheese

⦁ 50 ml of single cream

⦁ pepper

⦁ salt

In a small saucepan on a medium, warm the single cream. Do not boil. Add chunks of the blue cheese and stir until cheese melts. Set aside.

In a large bowl mix lettuce, broad beans, figs, olives, avocado, and pistachios. Season with salt and pepper.

Melt the butter in a pan, add the oil and generously season with salt. Add the garlic and the prawns, and fry over a high heat, stirring for about 3 – 4 minutes until the prawns are pink.

Add prawns to the salad and drizzle with a blue cheese sauce.