Śniadanie

Wiosenna sałatka z jajkiem

Wiosenna sałatka z jajkiem. Pyszna, lekka sałatka z jajkiem. Mix sałat, jajko, rzodkiewka, suszone pomidory, ogórek, rzeżucha i sos Cezar. Jest lekko, kolorowo i pysznie

Ilość porcji / Servings – 2
Czas przygotowania / Prep. time: 10 mins
Czas gotowania / Cook time: 5 mins
Czas całkowity / Total time: 15 mins
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

  • Sos Cezar
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu worcestershire
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Na sałatkę

  • 1 to rebka ugotowanej kaszy owsianej
  • mix sałat
  • 3 jajka ugotowane na miękko
  • 3 rzodkiewki porkojone w plasterki
  • 6 suszonych pomidorów z zalewy przekrojonych na pół
  • 3 mini ogórki pokrojone w plasterki
  • rzeżucha opcjonalnie
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania / Instructions:

Na sos

  • Czosnek przecisnąć przez praskę. Umieścic s misce. Dodać majonez, musztardę, sok z cytryny i sos worcestershire. Dobrze wymieszać, doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i w razie potrzeby solą.
  • Wszystkie składniki sałatki połaczyc na talerzu i polac sosem Cezar