Śniadanie Uncategorized

Wędzony łosoś z fetą, pistacjami i awokado w donutowej foremce.

Smaczna propozycja na śniadanie. Wędzony łosoś z serem feta wzbogaconym smakiem pokruszonych pistacji oraz awokado. Chrupkie pistacje świetnie smakują z kremowym serem. Nietuzinkowe podanie jest dodatkowym atutem tego dania.   

Serowo pistacjowe krążki z wędzonym łososiem
⦁ Wędzony łosoś 250 gram
⦁ Ser feta 200 gram
⦁ Parmezan tarty 50 gram
⦁ Pistacje pokruszone 50 gram
⦁ 1 awokado

Awokado obrać ze skóry. Rozgnieść widelcem. Ser feta rozdrobić widelcem. Wymieszać z parmezanem i pokruszonymi pistacjami. Foremkę na donuty wyłożyć plastrami wędzonego łososia. Foremki uzupełnić masą z awokado oraz masą serową z pistacjami . Wstawić do lodówki na około godzinę.

P1014095.JPG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P1014101.JPG