Wędzony łosoś z fetą, pistacjami i awokado w donutowej foremce.Smaczna propozycja na śniadanie. Wędzony łosoś z serem feta wzbogaconym smakiem pokruszonych pistacji oraz awokado. Chrupkie pistacje świetnie smakują z kremowym serem. Nietuzinkowe podanie jest dodatkowym atutem tego dania.
Serowo pistacjowe krążki z wędzonym łososiem
⦁ Wędzony łosoś 250 gram
⦁ Ser feta 200 gram
⦁ Parmezan tarty 50 gram
⦁ Pistacje pokruszone 50 gram
⦁ 1 awokado
Awokado obrać ze skóry. Rozgnieść widelcem. Ser feta rozdrobić widelcem. Wymieszać z parmezanem i pokruszonymi pistacjami. Foremkę na donuty wyłożyć plastrami wędzonego łososia. Foremki uzupełnić masą z awokado oraz masą serową z pistacjami . Wstawić do lodówki na około godzinę.