Ciasta Ciasta bez pieczenia

Wiśniowy jogurtowiec na kokosowym spodzie

Idealny deser na letnie , gorące wieczory lub propozycja dla  tych co lubią lekkie słodkości . Galaretka w połączeniu z wiśniowym jogurtem i owoce w sosie . Dodatkowym atutem jest to , że ładnie się prezentuje . Deser nie jest zbyt słodki . Jeśli ktoś lubi bardziej słodko , zawsze można dodać odrobinę więcej cukru

Składniki

Spód

  • 5 opakowań kokosowych wafli  w białej czekoladzie (po 36 gram )

W moim przypadku kokosowa princessa

Jogurtowy mus

  • 900 ml wiśniowego jogurtu
  • 3 galaretki wiśniowe(opakowanie na 500 ml wody )

Wierzch musu

  • Fruit filling black cherry w puszce 800 gram czyli czereśnie w sosie  ( 2 puszki )

fruit-filling

  • 1 galaretka wiśniowa (opakowanie na 500 ml wody )

Wykonanie

Wafle pokruszyć i wyłożyć nimi spód tortownicy o wymiarach ok 25 cm

W 800 ml przegotowanej , gorącej wody rozpuścić 3 galaretki wiśniowe . Odstawić do ostygnięcia . Lekko tężejącą galaretkę ubić z jogurtem . Wylać na kokosowy spód .Wstawić do lodówki do stężenia masy

Międzyczasie czereśnie w sosie podgrzać na małym ogniu , uważając żeby nie przapalić . Dodać galaretkę w proszku . Dobrze wymieszać , żeby się rozpuściła

Wystudzone czereśnie z galaretką wyłożyć na jogurtową masę .Ponownie włożyć do lodówki do ścięcia masy

P9070003.JPG

P9070008.JPG

P9070012.JPG

P9079999.JPG