Piersi z kury umyć , osuszyć .Doprawić przyprawami. Natrzeć oliwą i sosem sojowym . Odstawić do zamarynowania na około 1 godzinę
Piekarnik nagrzać do 180 C . W naczyniu żaroodpornym umieścić filety razem z marynatą i piec około 25 min , międzyczasie przewracając na drugą stronę
Na kopytka
Groszek gotować przez 5 min. Odsączyć i przelać zimną wodą. Zblendować na puree. Dodać jajko, makę i sól i czosnek. Wyrobić do połączenia składników
Przełożyć na oprószony mąką blat. Uformować wałeczki i kroić pod skosem na kopytka
Gotować we wrzącej, posolonej wodzie przez 5 minut. Odsączyć.
Na fasolkę
Na patelni, na rozgrzane masło wrzucić fasolę i zielony groszek. Dodać czosnek. Przez dwie minuty smażyć. Dodać zioła prowansalskie. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać pistacje i wymieszać.