Wszystkie składniki połączyć i wyrobić elastyczne ciasto. Przełożyć do miski i ściereczką.Zostawić do wyrośnięcia na około 60 minut. Powinno podwoić swoją objętość.
Wyciągnąć z miski, podzielić na dwie części. Za pomocą wałka lub rąk uformować dwa placki.
Sos do pizzy
Na oliwie zeszklić pora nie rumieniąc (smażyć na małym ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając). Dodać czosnek i smażyć przez kolejne 2 minuty. Wlać śmietankę, doprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu przez około 3 - 4 minuty, aż sos nieco zgęstnieje. Wymieszać z ziołami.
Na pizzę
30 min przed pieczeniem pizzy ustawić piekarnik na najwyższą temperaturę( 260-270 stopni ) Placki pizzy posmarować sosem. Rozłożyć plastry mozarelli. Ułożyć szparagi. Wstawić do nagrzanego piekarnika na najniższą półkę i piec ok 10-15 min. Po wyjęciu dodać groszek i rzodkiewkę.