Drugie dania Zupy

Zupa fasolowo cukiniowa z czosnkiem – Courgette and green bean soup with garlic

Zupa fasolowo cukiniowa z czosnkiem. Intensywnie pachnąca czosnkiem zupa , w której króluje fasolka szparagowa i cukinią. Podawana z piersią z kury, serem feta, ugotowaną fasolką szparagową i pokruszonymi pistacjami. 

Składniki:
Por 1 szt.
Czosnek 4 ząbki
Fasolka szparagowa 350 g
Cukinia 2 szt. 500 g
Ziemniaki 600 g
Śmietana 18 proc. 100 g
Olej 2 łyżki
bulion 2 litry
Natka 1 łyżeczka posiekanej
Sól i Pieprz

Przygotowanie:
Pora i czosnek pokroic w plasterki. Cukinie pokroic na grube, obrane ziemniaki w kostkę.
W garnku rozgrzać łyżkę oleju, udusic na niej pora, dodac czosnek i ziemniaki, smażyc razem przez 5 minut mieszając od czasu do czasu, dodać cukinię, smaż jeszcze kilka minut i dodac bulion.
Gotować przez 15 minut, wrzucić fasolkę, gotować do miękkości. Umieścic blenerze i dodać śmietanę i zmiksować.
Podawać z ugotowaną fasolą szparagową, brokułem, pokruszonymi pistacjami i fetą

 

ENGLISH VERSION 

Courgette and green bean soup with garlic. Very intense soup with garlic aroma, where the main ingredients are green beans and courgettes. Served with chicken breasts, feta cheese, cooked green beans and crushed pistachio nuts.

Ingredients:
1 leek – sliced
4 garlic cloves – sliced
Green beans 350 g
Courgettes. 500 g – thickly sliced
Potatoes 600 g – diced into cubes
Sour cream. 100 g
Cooking oil 2 tablespoons
Stock (chicken or vegetable) 2 litres
Chopped parsley 1 teaspoon
Salt and pepper

Method:

Heat 1 tablespoon of oil in a pan and fry the leek slices. Add the garlic and the potatoes and fry for 5 minutes, stirring from time to time. Add the courgettes and cook for a couple of minutes and then add the stock. Cook for 15 minutes, add the green beans and cook until beans are soft. Pour the content of the pan into a blender, add the cream and mix together until smooth.

Serve with cooked green beans, broccoli, crushed pistachios and feta cheese.