Drugie dania Zupy

Zupa wołowa z kasza pęczka i mixem fasoli

Zupa wołowa z kasza pęczka i mixem fasoli.  Jedna z lepszych zup jakie jadłam ostatnimi czasy. Gęsta, sycąca, mocno przyprawiona zupa z wołowiną. Zupa z dodatkiem zdrowej kaszy i mieszanki fasoli. Idealna na zimne listopadowe dni. Rozgrzewająca i pyszna. 

Ilość porcji / Servings – 4
Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins
Czas gotowania / Cook time: 1 hr 15 mins
Czas całkowity / Total time: 1 hr 30 mins
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

Na zupę

  • 500 gramów wołowiny bez kości na gulasz
  • 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę
  • 2 łodygi selera naciowego pokrojonego na mniejsze kawałki
  • 1 marchew pokrojona w talarki
  • 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • czerwona papryka w proszku do smaku
  • liśc laurowy
  • kmin mielony dosmaku
  • kurkuma smaku
  • 300 gram ugotowanego mixu fasol (czerwona, biała, czarna)
  • 1 1/2 kubka (375 ml ugotowanej kaszy pęczak)
  • 1 litr bulionu wołowego
  • 3 łyżki pasty tagine

Sposób wykonania / Instructions:

Wołownie wymieszać z czosnkiem, sola, pieprzem, czerwona papryka, kminem mielonym, kurkuma. Na rozgrzanej patelni, na oliwie podsmażyć z każdej strony mięso. Dorzucić cebulę. Dusic przez 1 godzinę na wolnym ogniu.Następnie dodać bulion wołowy, mix fasol i paste tagine. Gotować razem przez kolejne 15 min.Pod koniec dodać ugotowaną kasze pęczak. Gotować razem tak długo żeby zupa była dość gęsta