Śniadanie Bez kategorii

Czerwone jajka na trzy sposoby

Czerwone jajka na trzy sposoby. Wielkanocne jajka o obłędnym kolorze. Podane w kilku wariacjach. Jedne z majonezem, na krakersach. Drugie z przyjemnym, wiosennym twarożkiem z chrzanem a trzecie podane na sałacie z mini mozarellą i rzodkiewką. Króliś ( doświadczalny ) skrzywiił sie na widok tak podanych jajek i pokicał chrupac marchewkę w kąciku swojej klateczki.

Ilość porcji / Servings – 4
Czas przygotowania / Prep. time: 25 mins
Czas gotowania / Cook time: 5 mins
12 hrs
Czas całkowity / Total time: 12 hrs 30 mins
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

  • 8 jaj
  • 500 ml soku z buraków

Sposób wykonania / Instructions:

  • Jaja ugotowac na półtwardo we wodzie. Obrać ze skorupy i włożyć do słoika, zalać sokiem buraczanym i wstawić do lodówki na 12 godzin

1 wersja

Jajka podane z mixem sałat, mini mozarellą i rzodkiewką

2 wersja

Jajka podane z majonezem na krakersach

3 wersja

Jajka podane z twarożkiem z tego przepisu https://spicethingsup.pl/bialy-serek-z-chrzanem-i-rzodkiewka/

No Comments Found

Zostaw komentarz

Recipe Rating