Ciasta

Dyniowy krem – Pumpkin curd

Dyniowy krem. Już kiedyś pisałam, że mam lekką obsesję na temat robienia kremu zwanego curd. Zaczęło się od zrobienia domowej wersji lemon curd. W tym momencie kiedy zrobiłam swój własny cytrynowy krem, przepadłam. Potem nastąpiły eksperymenty z innymi owocami. Tym razem propozycja na krem z dyni. Kremem tym nadziewałam pączki i użyłam tez jako polewy.  Przepis na pączki z dyniowym kremem tutaj https://spicethingsup.pl/paczki-dyniowe-z-kremem-dyniowym-pumpkin-donuts-with-pumpkin-curd/

Na krem 

⦁ 10 żółtek

⦁ 250 gram brązowego cukru

⦁ 200 gram miękkiego masła

⦁ 425 gram dyniowego puree

Miękkie masło umieścić w żaroodpornej misce. Dodać cukier. Krótko wymieszać mikserem. Następnie dodać żółtka. Dodać dyniowe puree i wymieszać do powstania gładkiej masy. W garnku podgrzać wodę . Na garnku postawić masę jajeczno dyniową, tak żeby dno miski nie dotykało gorącej wody.

Mieszać masę powoli aż zgęstnieje do konsystencji budyniu .

ENGLISH VERSION

Homemade donuts with pumpkin curd filling

Pumpkin curd

⦁ 200 grams of butter

⦁ 300 grams of brown sugar

⦁ 10 egg yolks

⦁ 425 g pumpkin puree

⦁ 2 teaspoons cinnamon

Put the sugar and the butter into a heatproof bowl. Sit the bowl over a pan with gently simmering water, making sure the water is not touching the bottom of the bowl. Stir the mixture every now and again until all of the butter has melted.

Lightly whisk the egg yolks and stir them into the mixture. Whisk until all of the ingredients are well combined. Add pumpkin puree and cinnamon. Leave to cook for 30 minutes, stirring every now and again, until the mixture is creamy and thick enough to coat the back of a spoon.

Remove the pumpkin curd from the heat and set aside to cool, stirring occasionally as it cools. Once cooled, spoon the lemon curd into sterilised jars and seal. Keep in the fridge until ready to use

 

No Comments Found

Zostaw komentarz