Cakes desserts

Deser kokosowy z wiśniową frużeliną

Deser kokosowy z wiśniową frużeliną. Taki deser na szybko, na czas kiedy albo bardzo Wam się nie chce stać w kuchni, albo nie macie czasu a Króliś ( doświadczalny ) snuje się jak cień za Wami z tym obłędnym wzrokiem pt Kobieto daj mnie coś słodkiego, bo się przewracam z braku cukru. Deser trochę lżejszy bo z jogurtu kokosowego z dodatkiem żelatyny. Do tego pokruszone wałkiem herbatniki, żeby Króliś miła co chrupać. Wałka możecie użyć jak Króliś będzie upierdliwy i go letko zdzielic jak będzie za bardzo dokazywał. Całość wykończona frużeliną wiśniową domowej roboty.

Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins
Czas gotowania / Cook time: 15 mins
Czas całkowity / Total time: 30 mins
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

Na deser kokosowy

  • 1 litr jogurtu greckiego o smaku kokosowym
  • 8 listków żelatyny
  • 1 opakowanie czekoladowych herbatników rozdrobnionych w blenderze lub tłuczkiem

Sposób wykonania / Instructions:

Na frużelinę wisniową

  • Mrożone wiśnie wsypać do rondelka i przykryć. Owoce podgrzewać na małym ogniu, od czasu do czasu potrząsnąć garnkiem. Wsypać cukier i sok z cytryny. Zagotować. Odlać około 1/3 szklanki soku z garnka i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Przelać miksturę z powrotem do garnka i wymieszać. Zagotować i odstawić do wystudzenia
  • Na deser kokosowy
  • Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie na około 5-7 minut, następnie wyjąć i lekko odcisnąć.
  • Odciśniętą żelatynę podgrzać w niewielkim naczyniu i rozpuścić. Następnie połączyć z jogurtem za pomocą miksera
  • W pucharkach układać naprzemiennie pokruszone herbatniki i masę kokosową. Na wierzchu udekorować frużeliną wisniową

No Comments Found

Leave a Reply

Recipe Rating