Śniadanie WIELKANOC

Jajka faszerowane feta I suszonymi pomidorami podawane z pieczywem i pasta awokado

 

  • 6 jajek
  • 50 g sera feta
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 6 kawałków suszonych pomidorów
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

 

Ugotowane jajka przekroić na pól, wyjąć żółtka i wyłożyć je na talerz. Do żółtek dodać fetę, majonez i rozgnieść widelcem.Dodać drobno posiekane suszone pomidory, doprawić solą oraz pieprzem.  Na  koniec dodać szczypiorek i wymieszać . Nałożyć w połówki  ugotowanych białek.

Plus kanapki z pasta z awokado

  • 1 Awokado
  • 100 gram Feta
  • Orzeszki Pini opcjonalnie
  • Sol
  • Pieprz

 

Awokado rozgnieść widelcem , dodać fetę oraz orzeszki pini . Wymieszać i doprawić sola i pieprzem . Pasta posmarować pieczywo i podawać z jajkami

P1016877.JPG

P1016879.JPG

P1016859.JPG

 

źródło inspiracji

http://www.kwestiasmaku.com/przepis/jajka-faszerowane-suszonymi-pomidorami-i-feta

 

 

28 komentarzy

  • Prawie Poddany JKMości

    Inspirujące. I to nawet nie chodzi o sam przepis (niczego mu nie ujmując!), ale pokazuje to, że z jajek (czyli z “prostych rzeczy”) można zrobić coś tak wykwintnego.

    Reply
    • Efkakonefka

      Prawie Poddany JKMości dzieki za mile slowo .Apropo ciekawy nick 😉 Pozdrawiam

      Reply
      • Prawie Poddany JKMości

        No bo ciekawy człowiek go stworzył (co możesz przeczytać na blogu). Znasz go.

        Reply
        • Efkakonefka

          Poczytalam . Cos mi swita w glowie ale nie dam sobie reki uciac, ze swita mi dobrze 😉

Zostaw komentarz