Śniadanie Uncategorized

Kanapki z pastą z bobu.

 

Tym razem na śniadanie proponuję pastę z bobu. Ja najbardziej lubię z ciemnym pieczywem i jakiem. Wy możecie połączyć ją ze swoimi, ulubionymi dodatkami. Jej wykonanie nie jest ani skomplikowane, ani pracochłonne. Ja jestem wielką fanką bobu, więc ta pasta dla mnie to strzał w dziesiątkę. 

⦁ 500 gram bobu
⦁ 1/2 pęczka szczypioru z cebulkami
⦁ 2 ząbki czosnku
⦁ posiekana świeża pietruszka
⦁ 3 łyżki sosu sojowego
⦁ dukkah spice ( niekoniecznie )
⦁ 50 ml gęstej śmietany
Ugotowany bób obrać ze skórki. Cebulki i czosnek pokroić drobno i smażyć na oliwie z oliwek do lekkiego zbrązowienia. Dodać pokrojony szczypior i dukkah spice . Wymieszać, chwilę pozostawić na patelni, a następnie odstawić do ostygnięcia.
Bób zblendować z sosem sojowym, śmietaną, podsmażoną cebulą. Pod koniec dodać natkę pietruszki i blendować jeszcze chwilę.

P1011967.JPG

P1011973.JPG

 

No Comments Found

Zostaw komentarz