Śniadanie

Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami i pasta tagine – Smoked mackerel paste with dried tomatoes and tagine paste

Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami i pasta tagine. Dobrze doprawiona i szybka w wykonaiu pasta z makreli jest śiwetną propozycją na smarowidło do kanapki. Taką pastą można też nadziewać ziemniaki i zapiekac w piekarniku. Taka pasta jest nie tylko smaczna ale i zdrowa alternatywa dla sklepwoych wędlin.

⦁ 2 makrele wędzone
⦁ 10 sztuk pomidorów suszonych z zalewy
⦁ 1 cebula pokrojona w kostkę
⦁ 3 łyżki pasty tagine


⦁ sól
⦁ pieprz
⦁ kminek mielony
⦁ czosnek granulowany
⦁ papryka wędzona

Na rozgrzanej patelni, na oleju podmsażyć cebulę. Rybę obrać ze skóry i rozdrobnic widelcem. Dodac przesmażona i przestudzoną cebulę. Dodac pomidory suszone pokrojone na małe kawałki. Doprawić do smaku  i wymieszać . Dodac pastę tagine.

Smoked mackerel paste with dried tomatoes and tagine paste

⦁ 2 smoked mackerel
⦁ 10 dried tomatoes finely chopped
⦁ 1 onion diced
⦁ 3 tablespoons of tagine paste
⦁ salt
⦁ pepper
⦁ ground cumin
⦁ granulated garlic
⦁ smoked paprika

Heat the oil on a frying pan. Add chopped onions and saute for a few minutes. Remove the skin from the fish and discard any bones, then break up the flesh into a bowl. Add fried and cooled onions. Add the dried tomatoes cut into small pieces. Season and mix. Add the tagine paste.

 

No Comments Found

Zostaw komentarz