Śniadanie Drugie dania

Pasta z papryki

Pasta z papryki. Jakiś czas temu robiłam pesto z papryki. Z dodatkiem parmezanu i orzeszków pini. Było pysznie. Tak pysznie, że postanowiłam zrobić kolejną pastę z papryki. Papryka duszona na małym ogniu z czosnkiem i przyprawami. Intensywny smak i piękny kolor. Polecam ze świeżym chlebem.

Ilość porcji / Servings – 2
Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins
Czas gotowania / Cook time: 45 mins
Czas całkowity / Total time: 1 hr
Drukuj / Print

Składniki / Ingredients:

Pasta z papryki

  • 6 – 9 papryk mix kolorów (czerwona, pomaranczowa, żółta)
  • 3 ząbki czosnku przeciśnietego przez praskę
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sol
  • pieprz

Sposób wykonania / Instructions:

  • Paprykę umyć i dokładnie osuszyć. W duzym garnku na gorący olej wrzucic paprykę i smażyć do zrumienienia. Dodac czosnek. Zmiejszyc ogien i dusic pod przykrywką przez ok 45 min. Dodac sól, pieprz, słodka paprykę. Dusić cały czas na małym ogniu, systematycznie mieszając do uzyskania gestej pasty.

No Comments Found

Zostaw komentarz

Recipe Rating