Śniadanie

Pumpernikel z pastą awokado, wędzonym łososiem i kawiorem

Pumpernikel z pasta awokado, wędzonym łososiem i kawiorem to przyjemna propozycja na śniadanie. Dobrze też sie sprawdzi w roli przekąski. Mało wyraziste awokado podkręcone czosnkiem, bazylią i kozim serem. Serdecznie polecam.

Na pastę

⦁ czosnek 2 ząbki
⦁ bazylia 3 listki
⦁ sok z cytryny 1/2 łyżeczki
⦁ awokado 2 szt
⦁ kozi, miekki ser 200 gr

Awokado umyć, obrać i pokroić na kawałki, umieścić w naczyniu miksującym blendera, dodać kozi ser, posiekane ząbki czosnku oraz pozostałe składniki. Wszystko razem zmiksować na gładką masę. Przed podaniem umiescic w lodówce do lekkiego stężenia

Dodatkowo

⦁ chleb pumpernikel
⦁ 200 gram wędzonego łososia
⦁ mały słoiczek kawioru

No Comments Found

Zostaw komentarz